FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BERLUSCONI: BUTTIGLIONE "VJEROJATNO" OSTAJE MINISTAR

RIM, 30. listopada 2004. (Hina/AFP) - Talijanski premijer SilvioBerlusconi najavio je da je spreman imenovati zamjenu za RoccaButtiglionea u Bruxellesu, rekavši da će on "vjerojatno ostatiministar" u njegovoj vladi.
RIM, 30. listopada 2004. (Hina/AFP) - Talijanski premijer Silvio Berlusconi najavio je da je spreman imenovati zamjenu za Rocca Buttiglionea u Bruxellesu, rekavši da će on "vjerojatno ostati ministar" u njegovoj vladi.

"Mislim da bi se moglo dogoditi da Buttiglione ostane ministar. Nema potrebe nijekati da je to najvjerojatniji put nakon što sam razgovarao s imenovanim predsjednikom Europske komisije Joseom Barrosom i europskim čelnicima", rekao je u petak navečer Berlusconi, a prenijela agencija Ansa.

Buttiglione je sazvao konferenciju za novinare za subotu ujutro.

Berlusconi je u petak poslije podne primio Buttiglionea. Razgovor je trajao četrdesetak minuta, a Buttiglione nije želio davati izjave nakon izslaska iz premijerova kabineta.

Buttiglione je predložen za povjerenika Europske komisije za pravosuđe, sigurnost i slobode. Njegove izjave o homoseksualnosti i braku izazvale su negodovanje većeg dijela zastupnika Europskog parlamenta, stoga je Barroso u srijedu zatražio odgodu glasovanja o novoj Komisiji, u kojoj je još nekoliko osporavanih članova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙