FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebački HSP za rješenje sjeverne tribine stadiona

ZAGREB,29. listopada 2004. (Hina) - Gradski zastupnici zagrebačkogHSP-a ustvrdili su danas da vlast u Zagrebu nema nikakvo obrazloženjezašto već nije raspisala natječaj za najam ili predprodaju poslovnihprostora sjeverne tribine Dinamova stadiona.
ZAGREB,29. listopada 2004. (Hina) - Gradski zastupnici zagrebačkog HSP-a ustvrdili su danas da vlast u Zagrebu nema nikakvo obrazloženje zašto već nije raspisala natječaj za najam ili predprodaju poslovnih prostora sjeverne tribine Dinamova stadiona.

"Odugovlačenje je zapravo pokušaj da se nađe najbolji način kako bi cijela sjeverna tribina postala nečijim vlasništvom, nekog drugog, a ne grada Zagreba, kako bi se netko mogao obogatiti i opet problem vratiti gradu", rekao je danas na konferenciji za novinare HSP-ov zastupnik u Gradskoj skupštini Miroslav Rožić.

Rožić je upitao zašto Zdravko Mamić (dopredsjednik Dinama) gradi neboder za iznajmljivanje poslovnih prostora, a nije uložio novac u gradnju sjeverne tribine i poslovnih prostora stadiona. "Očito zato što smatra da će ovako ili onako putem kluba ili drukčije doći u položaj da raspolaže tim poslovnim prostorima, a novac će biti gradski", ustvrdio je Rožić.

Kazao je i kako se procjenjuje da je Zagreb u tu gradnju do sada uložio više od 100 milijuna eura, navevši kao usporedbu najmoderniji stadion u Portugalu s 30 do 40 tisuća sjedećih mjesta i pokretnim krovom koji je izgrađen za manje od 100 milijuna eura.

"Rješenja za isplativost takvih objekata ima koliko vam srce želi, ali političke volje za njihovo rješenja ima koliko i vode u Sahari, a i u to malo vode koliko je ima u Sahari očita je zapravo želja za lov u mutnom", rekao je, uz ostalo, Rožić.

HSP smatra da bi ta poslovna zgrada sjeverne tribine mogla biti fond za financiranje Dinama, ali bi morala biti u gradskom, a ne u Dinamovu vlasništvu kako bi se mogao nadzirati novac koji se doznačuje u taj zagrebački športski klub.

Naveo je kako danas više nitko ne govori da je od 1999., kad je počela gradnja, tvrtka Dinamo d.d., koja je u međuvremenu otišla u stečaj i cijelu investiciju svalila na leđa grada, mnoge poslovne prostore dala u najam na 15 godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙