FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DOBITNIK NAGRADE FRANCUSKE AKADEMIJE 76-GODIŠNJI DEBITANT

PARIZ, 29. listopada 2004. (Hina/AFP) - Bernard du Boucheron,nekadašnji mendžer, 76-godišnji debitant, osvojio je u četvrtak naopće iznenađenje grand prix za roman Francuske akademije, za djelo od132 stranice "Court serpent", čiji je rukopis poštom poslao nakladnikuGallimardu prije nekoliko mjeseci.
PARIZ, 29. listopada 2004. (Hina/AFP) - Bernard du Boucheron, nekadašnji mendžer, 76-godišnji debitant, osvojio je u četvrtak na opće iznenađenje grand prix za roman Francuske akademije, za djelo od 132 stranice "Court serpent", čiji je rukopis poštom poslao nakladniku Gallimardu prije nekoliko mjeseci.

Akademija će ček vrijedan 7500 eura predati autoru tog učenog i krvoločnog avanturističkog romana, čija radnja je smještena na sjevernom Atlantiku, oko zemlje koja nalikuje Grenlandu.

Roman je odnio pobjedu pred druga dva romana od kojih je prvi smatran favoritom ("Kraljica tišine" Marie Nimier, uz "Lion ardent" Christiana Combaza).

Bernard du Boucheron rođen je 18. srpnja 1928. u Parizu. Diplomirao je na Političkom institutu u Parizu i čuvenoj Ecole Nationale d'Administration.

Njegova knjiga se kreće između povijesne istine i imaginacije. Mali narod proizašao iz Europe nastanio se "na sjeveru svijeta" u ledenoj osami gdje pokušava preživjeti. No, tijekom stoljeća više nitko nema vijesti iz te zajednice i nadređeni zatraže od opata Montanusa da ode pogledati što se događa.

On se ukrcava na "Court serpent", brod posebno naručen i sagrađen (krajem 14. stoljeća) da krene u potragu za tim narodom i spasi ga. Montanus, koji otkriva zastrašujuću nasilnost tih ljudi, morat će savladati niz "nečuvenih" kušnji prije nego dođe do cilja.

Nagradom Francuske akademije počinje sezona francuskih književnih nagrada koja će završiti dodjelom Goncourta, 8. studenoga. Femina, koja slavi 100. obljetnicu, proglasit će svojeg dobitnika 3. studenoga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙