FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Visoka žuta žita" - posthumno Anđelku Novakoviću

DRENOVCI,22. listopada(HINA) - Književnim sijelom i dodijelom nagrada ipriznanja, u Drenovcima nedaleko Županje, večeras je završilaknjiževna priredba "15. pjesnički susreti".
DRENOVCI,22. listopada(HINA) - Književnim sijelom i dodijelom nagrada i priznanja, u Drenovcima nedaleko Županje, večeras je završila književna priredba "15. pjesnički susreti".

Odlukom povjerenstva "15. pjesničkih susreta" povelja "Visoka žuta žita" za trajni doprinos hrvatskoj književnosti posthumno je dodijeljena književniku Anđelku Novakoviću.

Za najbolju objavljenu zbirku između dvaju Susreta, priznanje "Duhovno hrašče" pripalo je pjesniku Romeu Mihaljeviću.

Najboljom neobjavljenom zbirkom poezije mladog pjesnika iz Slavonije proglašen je rukopis "Božji prst", pjesnika Tihomira Dunđerovića.

Kao nagradu Dunđerović je ostvario pravo na tiskanje rukopisa "Božji prst" u nakladi Udruge za vjeru i kulturu "Duhovno hrašče" iz Drenovaca koja je uz Društvo hrvatskih književnika (DHK), DHK Ogranak Osijek i općinu Drenovci organizator tradicionalnih drenovačkih "Pjesničkih susreta".

U književnoj večeri nazvanoj "Književno sijelo" sudjelovali su pjesnici Pajo Kanižaj, Sead Begović, Lana Derkač, Goran Rem, Sanja Najvirt, Tihomir Dunđerović, Enes Kišević, Davor Šalat i Romeo Mihaljević iz Hrvatske, Jasna Melvinger i Petko Vojnić-Purčar iz Srbije i Crne Gore, te Stjepan Blažetin iz Mađarske.

Pjesnički susreti u Drenovcima održani su pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Društva hrvatskih književnika, Vukovarsko-srijemske županije i općine Drenovci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙