FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HOLLINGHURST DOBITNIK BOOKERA NAGRADE BOOKER ZA 2004.

LONDON, 19. listopada 2004. (Hina/BBC) - Britanski književnik AlanHollinghurst osvojio je u utorak navečer u Londonu britansku književnunagradu Booker za 2004. za roman "The Line of Beauty".
LONDON, 19. listopada 2004. (Hina/BBC) - Britanski književnik Alan Hollinghurst osvojio je u utorak navečer u Londonu britansku književnu nagradu Booker za 2004. za roman "The Line of Beauty".

Ugledna nagrada dodjeljuje se najboljem romanu izdanom u prethodnih dvanaest mjeseci čiji je autor iz neke od zemalja Commonwealta ili iz Irske.

U užem krugu za nagradu bili su i Achmat Dangor, Sarah Hall, Colm Toibin, Gerard Woodward i favorit među kladioničarima David Mitchell.

Hollinghurst je osvojio novčanu nagradu od 50.000 funti. Britanski književnik rođen je 1954. godine u Stroudu, u pokrajini Gloucestershire, a studirao je na Magdalen College u Oxfordu. Prvi mu je roman, "The Swimming-Pool Library", objavljen 1988. godine, a 1989. je za njega dobio nagradu Somerset Maugham. Njegova knjiga "The Folding Star" već je bila u užem izboru za Bookera 1994. godine.

Pobjednika je proglasio žiri kojim je predsjedao Chris Smith na svečanosti u Royal Horticultural Halls u Westminsteru u Londonu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙