FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 29. listopada 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 29. listopada 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LOS ANGELES - Škotski rockerski veteran Rod Stewart našao se u petak ponovo na vrhu američke top ljestvice najprodavanijih albuma, nakon pauze duge 25 godina. Prema Billboardu, novi Stewartov album "Stardust...The Great American Songbook: Volume III" prodan je ovoga tjedna u 240.000 primjeraka što je bilo dovoljno za prvo mjesto američke top ljestvice. Isti uspjeh Stewart je zabilježio 1979., u doba kada je u Bijeloj kući još sjedio Jimmy Carter, s albumom "Blondes Have More Fun". Samo su Elvis Presley (29 godina) i Santana (28 godina) imali dužu pauzu između dvaju albuma na vrhu američke top liste.

TEHERAN - Iranski nogometni savez zabranio je igranje svim svojim nogometašima s neurednim frizurama i neodržavanim bradama, a oni koji se odredbe neće pridržavati nogomet će ubuduće samo moći gledati s tribina. U naredbi se navodi da se igračima zabranjuje nastup s dugom i masnom kosom ili onom podvezanom u rep, a također se u njoj neće tolerirati nikakve trake ili vrpce. Nastupi su zabranjeni i nogometašima s neurednim bradama. Nogomet je najpopularniji sport u Iranu, a čitav niz nogometaša ima frizure koje podliježu novoj zabrani.

LONDON - Ljudi nisu jedini koji pate od bolesti uzrokovanih stresom, njihovi ljubimci mogu također biti pogođeni istim tegobama, objavila je ekipa britanskih istraživača. Ekipa istraživača s Edinburškog sveučilišta u Škotskoj otkrila je da nazočnost druge mačke u istoj kući, selidba ili dolazak novog člana obitelji kod mačaka može izazvati tjeskobu. Veterinari su proučavali dvije skupine mačaka - prvu koja nije mogla normalno urinirati i drugu skupinu koja nije imala takvih problema. Otkrili su da su mačke koje su zadržavale mokraću tjeskobnije od druge skupine, posebice kad je u domu bila i druga mačka.

LONDON - Konzumiranje crnog vina može poslužiti kao zaštita protiv karcinoma pluća no bijelo vino, međutim, može povećati rizik od smrtonosnog oboljenja, priopćili su u četvrtak znanstvenici sa španjolskog sveučilišta Santiago de Compostela. Profesor Juan Barros-Dios rekao je kako se već neko vrijeme zna da konzumiranje malih količina crnog vina štiti od velikog broja bolesti, od obične prehlade do koronarnih srčanih bolesti te da je ovo najnovije istraživanje pokazalo da je crno vino korisno i u borbi protiv raka pluća. Međutim, znanstvenici su u istraživanju došli i do podatka da bijelo vino neznatno povećava rizik za rak pluća, ali za sada ne mogu objasniti koja komponenta na to utječe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙