FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUMANITARNA ORGANIZACIJA CARE ODLAZI IZ IRAKA

BAGDAD, 28. listopada 2004. (Hina/Reuters) - CARE International, jednaod najvećih svjetskih humanitarnih organizacija, u četvrtak jeobjavila da prestaje s radom u Iraku i uputila molbu islamskimmilitantima koji su oteli Margaret Hassan, voditeljicu operacijaCARE-a u Iraku, da ju oslobode.
BAGDAD, 28. listopada 2004. (Hina/Reuters) - CARE International, jedna od najvećih svjetskih humanitarnih organizacija, u četvrtak je objavila da prestaje s radom u Iraku i uputila molbu islamskim militantima koji su oteli Margaret Hassan, voditeljicu operacija CARE-a u Iraku, da ju oslobode.

"CARE je obustavio sve operacije u Iraku. Molimo da pustite gospođu Hassan njenoj obitelji i prijateljima u Iraku", objavio je CARE u kratkom priopćenju.

CARE je odluku o prestanku djelovanja u Iraku objavio dan nakon što je televizija al-Jazeera emitirala video snimku otete Margaret Hassan kako u suzama moli Veliku Britaniju da ne razmješta postrojbe u blizini Bagdada.

Margaret Hassan, Britanka koja ima i iračko državljanstvo, u Iraku je živjela 30 godina, a oteta je 19. listopada u Bagdadu na putu u svoj ured.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙