FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MVP IMA NEPOTVRĐENU INFORMACIJU DA JE MIKULIĆ U ABU GHRAIBU

ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Hrvatsko Ministarstvo vanjskihposlova raspolaže zasad službeno nepotvrđenom informacijom da sehrvatski vozač kamiona Damir Mikulić nalazi u američkom zatvoru AbuGhraib u Bagdadu i nastoji je provjeriti uz pomoć hrvatskogveleposlanstva u Washingtonu i State Departmenta, izjavio je učetvrtak za Hinu voditelj Radne skupine MVP-a za događaje u IrakuVinko Ljubičić.
ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova raspolaže zasad službeno nepotvrđenom informacijom da se hrvatski vozač kamiona Damir Mikulić nalazi u američkom zatvoru Abu Ghraib u Bagdadu i nastoji je provjeriti uz pomoć hrvatskog veleposlanstva u Washingtonu i State Departmenta, izjavio je u četvrtak za Hinu voditelj Radne skupine MVP-a za događaje u Iraku Vinko Ljubičić.

"Ministarstvo vanjskih poslova dobilo je takvu informaciju (da je Mikulić u zatvoru Abu Ghraib), ali ona je još neprovjerena. Proslijedili smo je našem veleposlanstvu u Washingtonu, koje preko deska za Hrvatsku State Departmenta pokušava ustanoviti je li informacija točna", rekao je Ljubičić.

Na pitanje odakle je informacija potekla, voditelj nedavno osnovane radne skupine odgovorio je da su je iznijeli Mikulićevi kolege, vozači kamiona iz Hrvatske.

Službeno nisu poznati razlozi koji su doveli do Mikulićeva mogućeg uhićenja, ali su se pojavila medijska nagađanja da su ga Amerikanci uhitili zato što je iz svojeg kamiona video kamerom snimao njihove baze i rutu kojom je prolazio.

Abu Ghraib je golemi zatvor u predgrađu glavnog iračkog grada u kojem se Sadam Husein svojedobno krvavo obračunavao s protivnicima svojeg režima, a koji je svjetsku ozloglašenost stekao nakon što su u javnost procurile informacije i slikovni zapisi o teškim zlostavljanjima iračkih ratnih zarobljenika koje su provodili američki vojnici.

Ured glasnogovornika ministarstva vanjskih poslova opovrgao je informaciju američke novinske agencije Associated Press da je među troje djelatnika UN-a otetih u četvrtak u Afganistanu i jedna hrvatska državljanka. Iz ureda je rečeno kako je administracija UN-a u Kabulu potvrdila da je oteta Shqipe Habibi, koja ima putnu ispravu UN-a s Kosova, tzv. putovnicu UNMIK-a.

Prema agencijskim izvješćima, osim Shqipe Habibi oteti su Filipinac Anjelito Nayan i Annetta Flanigan koja ima dvojno, britansko i irsko državljanstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙