FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CAVTAT: POČELA KONFERENCIJA EUROMONEY-A

CAVTAT, 26. listopada 2004. (Hina) - U hotelu Croatia u Cavtatu danasje počela s radom dvodnevna regionalna Konferencija o financijama iinvestiranju u zemlje jugoistočne Europe, koju već četvrtu godinuzaredom organizira poslovni časopis Euromoney iz Londona.
CAVTAT, 26. listopada 2004. (Hina) - U hotelu Croatia u Cavtatu danas je počela s radom dvodnevna regionalna Konferencija o financijama i investiranju u zemlje jugoistočne Europe, koju već četvrtu godinu zaredom organizira poslovni časopis Euromoney iz Londona.

Skup, kojem na početku obratio hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, okupio je više od 500 sudionika koji će uz, ostalo raspravljati, o promjenama koje su se na ekonomskom i političkom planu u zemljama regije dogodile između dvije konferencije.

Uvodno je sudionike pozdravio član Gornjeg doma Britanskog parlamenta lord Norman Lamont naglasivši kako se u zemljama regije događaju pozitivne promjene kao što su razvoj demokracije, reforme u nacionalnim ekonomijama, a izuzetno su se poboljšali međususjedski odnosi.

Obraćajući se okupljenima predsjednik Mesić podsjetio je kako hrvatski proces europskog integriranja bio vrlo dinamičan te kako se Hrvatska zalaže za "načelo regate" u procesu pridruživanja EU, odnosno da svaka zemlja postane članicom EU kad ispuni uvjete za članstvo neovisno o spremnosti drugih kandidata.

"U okviru procesa približavanja EU Hrvatska mora odrediti ključne razvojne ciljeve koje želimo sačuvati kao vlastite nacionalne interese u ujedinjenoj Europi", naglasio je predsjednik Mesić. Dodao je kako je to vrlo važno kako bi se osigurala podrška hrvatskih građana za europske integracijske procese, ali i za zaštitu vlastitih interesa u ujedinjenoj Europi.

Predsjednik Mesić kazao je kako ulagačka klima u Hrvatskoj može ocijeniti relativno povoljnom te kako politika niske inflacije i ograničavanje javne potrošnje osiguravaju stabilne uvjete poslovanja za inozemne investitore.

Po završetku otvaranja konferencije predsjednik Mesić sastao se sa predsjednikom Srbije Borisom Tadićem. U zajedničkoj izjavi za novinare istaknuli su kako obje zemlje imaju za cilj pridruživanje EU te kako će i jedna i druga strana poduprijeti projekte od zajedničkog interesa.

(Hina) xhš yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙