FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAVRŠEN POSTUPAK PROTIV MILENKA RADAKA

ZADAR, 14. listopada 2004. (Hina) - Na Županijskom sudu u Zadru danasje završen dokazni postupak u predmetu protiv Milenka Radaka,benkovačkog Srbina optuženog za ratni zločin nad civilnim pučanstvom uŠkabrnji 1991.
ZADAR, 14. listopada 2004. (Hina) - Na Županijskom sudu u Zadru danas je završen dokazni postupak u predmetu protiv Milenka Radaka, benkovačkog Srbina optuženog za ratni zločin nad civilnim pučanstvom u Škabrnji 1991.

Iznijevši svoju obranu Radak je kazao da nije sudjelovao u napadu na Škabrnju, kao što ga tereti optužnica, niti je znao što se u tom mjestu događa. Dodao je da je toga dana bio bolestan. Isto tako, zanijekao je optužbu da je sudjelovao u etničkom čišćenju hrvatskog pučanstva. Da sam to činio, danas ne bih sjedio ovdje, nego bih imao vilu na Dedinju, izjavio je Radak.

Nakon njegova iskaza, završne su riječi podnijele optužba i obrana.

Radak je uhićen u srpnju prošle godine u Benkovcu i od tada se nalazi u pritvoru, a optužnica ga tereti da je kao zapovjednik specijalnog voda bivše općine Benkovac sudjelovao u napadu na Škabrnju 18. studenoga 1991.

Presuda Milenku Radaku zakazana je za ponedjeljak, 18. listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙