FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TADIĆ: BEOGRAD ĆE SURAĐIVATI S HAŠKIM TRIBUNALOM

BERLIN, 28. listopada 2004. (Hina/dpa) - Srbijanski predsjednik BorisTadić u četvrtak je izjavio da je Beograd spreman na suradnju sMeđunarodnim sudom za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji (ICTY) kojiod Srbije zahtijeva izručenje osumnjičenika.
BERLIN, 28. listopada 2004. (Hina/dpa) - Srbijanski predsjednik Boris Tadić u četvrtak je izjavio da je Beograd spreman na suradnju s Međunarodnim sudom za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji (ICTY) koji od Srbije zahtijeva izručenje osumnjičenika.

Nakon razgovora s njemačkim ministrom vanjskih poslova Joschkom Fischerom u Berlinu, Tadić je rekao da suradnja s ICTY-jem "presudan uvjet" za integriranje njegove zemlje u euroatlantske strukture.

U prošlosti je službeni Beograd odugovlačio s izručivanjem osoba osumnjičenih za ratne zločine. Početkom listopada Fischer je izjavio kako je to "glavna prepreka" bržem približavanju Europskoj uniji.

Ujedinjeni narodi i Vijeće Europe također su kritični prema Beogradu. Tadić koji je izabran krajem lipnja pripada proeuropskoj i reformskoj struji u Srbiji i Crnoj Gori.

Fischer je izrazio "punu podršku" Berlina reformama i rekao da i Njemačka i njezini europski partneri žele da reforme uspiju te da se Srbija i Crna Gora pridruže ostatku Balkana u napredovanju prema euroatlantskim integracijama.

Njemački je ministar izrazio i zadovoljstvo što su izbori na Kosovu protekli u miru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙