FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Picula o Šeksovoj izjavi: Zna se tko treba snositi odgovornost

BUZET,27. listopada(Hina) - Predsjednik Glavnog odbora SDP-a HrvatskeTonino Picula večeras je u Buzetu, govoreći o stanju u Hrvatskomsaboru, rekao kako se "lako složiti s Vladimirom Šeksom koji kaže daje odgovornost na svim zastupnicima, međutim, kako je rekao, "zna setko ima većinu i tko treba snositi odgovornost".
BUZET,27. listopada(Hina) - Predsjednik Glavnog odbora SDP-a Hrvatske Tonino Picula večeras je u Buzetu, govoreći o stanju u Hrvatskom saboru, rekao kako se "lako složiti s Vladimirom Šeksom koji kaže da je odgovornost na svim zastupnicima, međutim, kako je rekao, "zna se tko ima većinu i tko treba snositi odgovornost".

SDP je spreman argumentirano iznijeti svoje primjedbe na rad predsjednika Sabora Vladimira Šeksa, a i drugih tijela, odnosno parlamentarne većine, rekao je Picula na tiskovnoj konferenciji. Kako je izjavio, SDP će ako ne bude rezultata, nakon razgovora povući većinu zastupnika iz saborskih odbora, osim vanjskopolitičkih, jer "želimo da Hrvatska kroči pravim koracima u Europsku uniju".

Šeks je na današnjoj tiskovnoj konferenciji izjavio da su za "napete" odnose u Saboru odgovorni svi koji sudjeluju u parlamentarnom radu, te da će se o narušenim odnosima između saborske manjine i većine raspravljati u petak, na sjednici proširenog saborskog Predsjedništva kojoj će nazočni biti i čelnici klubova svih parlamentarnih stranaka.

Osvrnuvši se na predstojeće lokalne izbore, potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina rekao je kako je ta stranka spremna preuzeti odgovornost obnašanja vlasti na lokalnoj razini i biti, kako je rekao, "korektiv sadašnjoj vlasti".

"Koalicije nemaju alternativu, one su vrsta demokratskog upravljanja, a kod nas upravo pomoću koalicije ima još uvijek mjesta za vježbanje demokracije", zaključio je Picula dodavši kako stranački sporazum s HSS-om ne isključuje ostale partnere.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙