FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada: ustrojavanje Centra 112

ZAGREB,27. listopada(Hina) - Centar 112 bit ćeoperativno-komunikacijski centar u svim hitnim situacijama, te ćezaprimati sve pozive vezane uz hitne situacije i nesreće, predviđaPrijedlog zakona o zaštiti i spašavanju što ga je Vlada danas uputilau saborsku proceduru.
ZAGREB,27. listopada(Hina) - Centar 112 bit će operativno-komunikacijski centar u svim hitnim situacijama, te će zaprimati sve pozive vezane uz hitne situacije i nesreće, predviđa Prijedlog zakona o zaštiti i spašavanju što ga je Vlada danas uputila u saborsku proceduru.

Slijedom tog zakona ustrojila bi se Državna uprava za zaštitu i spašavanje, koja bi rukovodila i koordinirala sve aktivnosti u slučaju katastrofa i većih nesreća.

Sam Centar 112 razvit će se preustrojem dosadašnjeg Centra za motrenje i obavješćivanje, a besplatni telefonski broj 112 za dojavu katastrofa i nesreća, Hrvatska uvodi sukladno praksi EU.

Saboru je Vlada poslala i prijedlog izmjena Zakona o USKOK-u po kojemu bi USKOK dobio mogućnost da od banke neposredno traži podatke o sumnjivim transakcijama, odnosno transakcijama povezanim s organiziranim kriminalom.

Vlada je usvojila novi garancijski program Hrvatske agencije za malo gospodarstvo (HAMAG) namjenjen projektima Novi poduzetnik, Područja posebnog državnog interesa, Rast i razvoj, Poljoprivreda i Obrtni kapital.

Novim programom povećani su i najviši iznosi garancija, pa će se, ovisno o programu, moći dobiti garancija i na kredite u iznosu 1,5 milijuna kuna (npr. za Novi poduzetnik), odnosno do čak 5 milijuna kuna (npr. za kredite iz programa Rast i razvoj).

HAMAG izdavanje garancija neće uvjetovati nikakvim dodatnim instrumentima osiguranja kredita, odnosno neće tražiti nikakvo dodatno jamstvo osim odobrenja banke za krediti, a ministar gospodarstva Branko Vukelić najavljuje da će HAMAG zahtjeve rješavati vrlo brzo, u roku sedam dana.

Vlada je izrazila zadovoljstvo podatkom po kojem je ukupan broj požara u devet mjeseci ove godine bio čak za 47,3 posto manji nego u istom razdoblju prošle godine.

Odlukom Vlade gradovi Krk, Crikvenica, Daruvar i Osijek dobit će po jedno vatrogasno vozilo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙