FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JAPAN: VLADA ĆE OSIGURATI SREDSTVA ZA POMOĆ ŽRTVAMA TAJFUNA

TOKIO , 22. listopada 2004. (Hina/dpa) - Japanska vlada u petak jeizvijestila kako namjerava osigurati dostatna sredstva za pomoćstanovništvu i obnovu nakon najgoreg tajfuna koji je pogodio zemlju uposljednjih 25 godina.
TOKIO , 22. listopada 2004. (Hina/dpa) - Japanska vlada u petak je izvijestila kako namjerava osigurati dostatna sredstva za pomoć stanovništvu i obnovu nakon najgoreg tajfuna koji je pogodio zemlju u posljednjih 25 godina.

"Razmotrit ćemo mogućnost izdvajanja dodatnih sredstava ako troškovi prijeđu predviđenu visinu", rekao je visoki japanski dužnosnik.

Od posljedica tajfuna Togake koji je pogodio Japan u srijedu poginulo je 68 osoba, a 20 ih se smatra nestalima, izvijestile su vlasti u petak. Mnogi su stradali kada je došlo do odrona tla. Uništeno je 2.000 kuća.

Tokage je deseti tajfun koji je u ovoj godini pogodio Japan, što je više od dosadašnjeg rekorda iz 90-te kada je zemlu pogodilo šest tajfuna. Od njihovih posljedica ove je godine u Japanu poginulo 170 ljudi, a 33 ih se još smatra nestalima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙