FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ITALIJA: LIJEVI CENTAR POBIJEDIO NA IZBORIMA

RIM, 25. listopada 2004. (Hina/AR) - U svih sedam izbornih okruga ušest talijanskih regija gdje se u nedjelju i ponedjeljak glasovalo zasedam novih zastupnika talijanskog parlamenta pobjedili su kandidatilijevog centra, okupljeni u koaliciji Maslina.
RIM, 25. listopada 2004. (Hina/AR) - U svih sedam izbornih okruga u šest talijanskih regija gdje se u nedjelju i ponedjeljak glasovalo za sedam novih zastupnika talijanskog parlamenta pobjedili su kandidati lijevog centra, okupljeni u koaliciji Maslina.

Od oko 740 tisuća birača na birališta se odazvalo 40,2 posto. Birali su se zastupnici umjesto onih koji su nakon europskih izbora ušli u Europski parlament ostavivši u talijanskom parlamentu prazna mjesta. Glasovalo se u regijama od sjevera do juga Italije pa se može kazati da je, bez obzira na mali broj birača, ipak načinjen presjek volje talijanskih birača.

Teško je poražena koalicija desnog centra premijera Silvija Berlusconija, jer su kandidati lijevog centra pobjedili i u uporištima desnice.

U Milanu, na izbornom mjestu na kojem je 2001. godine pobijedio čelnik Sjeverne lige Umberto Bossi, danas je pobijedio kandidat lijevog centra, bivši predsjednik televizije RAI, Roberto Zaccaria.

Desni centra je osim Milana, dakle regije Lombardije, imao i regiju Liguriju i Campaniju, ali je danas doživio poraz.

Zadovoljstvo vlada u redovima lijevog centra, dok se unutar desnoga centra traže razlozi teškom porazu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙