FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NEMA ROKA KOJI BI OGRANIČIO OSTANAK PRODIJEVE KOMISIJE NA DUŽNOSTI

BRUXELLES, 27. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Nema vremenskog rokakoji bi ograničio ostanak Europske komisije Romana Prodija na dužnostinakon odluke njegova nasljednika da povuče predloženi sastav noveKomisije, izjavio je u srijedu glasnogovornik Europske komisije.
BRUXELLES, 27. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Nema vremenskog roka koji bi ograničio ostanak Europske komisije Romana Prodija na dužnosti nakon odluke njegova nasljednika da povuče predloženi sastav nove Komisije, izjavio je u srijedu glasnogovornik Europske komisije.

"Nema ograničenja", rekao je Reijo Kemppinen novinarima i dodao je da Prodijevu Komisiju ne bi bilo pravilno nazvati "obnašateljem dužnosti" jer sporazumi EU-a ne priznaju takav termin.

On je rekao da je Prodijeva Komisija spremna raditi svoj posao kako bi osigurala kontinuitet, ali da se u ovoj fazi ne zna koliko dugo će biti na dužnosti.

Prije je Jose Manuel Barroso, mandatar nove Komisije, povukao predloženi sastav tog tijela kako bi izbjegao ponižavajuće odbijanje u Europskom parlamentu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙