FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP pozvao premijera da što prije raspiše predsjedničke izbore

ZAGREB, 27. listopada(Hina) - Klub zastupnika HSP-a pozvao je danaspremijera Ivu Sanadera da što prije raspiše predsjedničke izbore,upozorivši da se sve dok se ne raspišu izbori i ne počne djelovatiDržavno izborno povjerenstvo, ne može osigurati poštena predizbornakampanja, koja je, drže u HSP-u, već uvelike počela.
ZAGREB, 27. listopada(Hina) - Klub zastupnika HSP-a pozvao je danas premijera Ivu Sanadera da što prije raspiše predsjedničke izbore, upozorivši da se sve dok se ne raspišu izbori i ne počne djelovati Državno izborno povjerenstvo, ne može osigurati poštena predizborna kampanja, koja je, drže u HSP-u, već uvelike počela.

"Ovo je čudno razdoblje jer ne djeluje Izborno povjerenstvo i ne može se osigurati poštena kampanja", izjavio je na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru Slaven Letica, nezavisni član HSP-ova Kluba i nezavisni predsjednički kandidat na idućim izborima.

Kako bi se osigurala poštena predizborna kampanja, najavio je da će svim predsjedničkim kandidatima predložiti da dva milijuna kuna bude gornja granica koja će se moći potrošiti u kampanji.

"To je važno zbog poštena natjecanja i osiguravanja ozbiljne, a ne revijalne kampanje, kampanje koja bi odražavala odgovornost predsjednika i teške prilike većine stanovništva u Hrvatskoj", rekao je Letica.

Svoje izborne suparnike pozvat će i da odustanu od plakatiranja ulica "jumbo" plakatima te od televizijskih spotova, jer su svi, kako kaže, manje-više poznati hrvatskoj javnosti.

Izvijestio je i da je u saborsku raspravu uputio prijedlog zakona o osnivanju pučkog pravobranitelja za iseljenike i povratnike, "kao institucije koja bi posredovala između iseljenika i korumpirane državne uprave".

Zastupnici HSP-a rekli su i da su jučer premijeru Sanaderu naslovili pismo u kojemu traže odgovore na pitanja koji su Vladini dužnosnici od 1998. do danas imali uvid u sadržaj dvaju ugovora o privatizaciji HT-a, te koje odredbe iz tih ugovora (iz 1998. i 2001.) priječe objavljivanje njihova sadržaja u javnosti.

Tonči Tadić ocijenio je da pojedini bivši i sadašnji Vladini dužnosnici, s obzirom na to da poznaju sadržaj tajnih ugovora, mogu steći "nemjerljivu prednost" na hrvatskom tržištu telekomunikacijskih usluga, što smatra "očitim primjerom sukoba interesa".

Dodao je da su u hrvatskom tisku nedavno objavljeni dijelovi tajnih ugovora i da su se o njima očitovali pojedini dužnosnici sadašnje i bivše Vlade, te je zatražio od premijera Sanadera i da HSP-ovu Klubu omogući uvid u sadržaj tajnih ugovora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙