FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KOMANDOSI SE RASPOREDILI U MOSULU

MOSUL, 27. listopada 2004. (Hina/AFP) - Komandosi iračke policijerasporedili su se u Mosulu, na sjeveru zemlju, poprištu svakodnevnihnapada na iračke snage sigurnosti, uhitivši u srijedu 17 navodnihpobunjenika, objavila je američka vojska.
MOSUL, 27. listopada 2004. (Hina/AFP) - Komandosi iračke policije rasporedili su se u Mosulu, na sjeveru zemlju, poprištu svakodnevnih napada na iračke snage sigurnosti, uhitivši u srijedu 17 navodnih pobunjenika, objavila je američka vojska.

Prema istom izvoru, komandosi su se rasporedili na zahtjev guvernera provincije Ninive Douraid Kachmoula, kako bi pomogli u neutraliziranju pobunjenika koji operiraju u tom području.

Komandosi su početkom listopada, uz bok američkim vojnicima i pripadnicima Iračke nacionalne garde, sudjelovali u ofenzivi na sunitski grad Samaru, 120 kilometara sjeverno od Bagdada.

Iračke policijske snage trenutno broje 130.000 pripadnika, što je, prema riječima premijera Iyada Allaouia, nedovoljno za održavanje sigurnosti u zemlji, posebice tijekom izbora najavljenih za siječanj.

U srijedu je, sjeverno od glavnog grada, ponovo napadnut američki vojni konvoj pri čemu je poginuo jedan američki vojnik. Od svrgavanja Sadama Huseina u Iraku je do sada poginulo 847 američkih vojnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙