FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula- Razgovor o institutu "Regije Europe"

PULA, 26. listopada 2004. (Hina) - Istarski župan Ivan Jakovčić ipredsjednik europske Komisije za institucionalna pitanja FranzSchausberger na današnjoj su konferenciji za novinare u Puli govorilio osnivanju instituta "Regije Europe" čije bi sjedište trebalo biti uSalzburgu.
PULA, 26. listopada 2004. (Hina) - Istarski župan Ivan Jakovčić i predsjednik europske Komisije za institucionalna pitanja Franz Schausberger na današnjoj su konferenciji za novinare u Puli govorili o osnivanju instituta "Regije Europe" čije bi sjedište trebalo biti u Salzburgu.

Institut "Regije Europe" doživljavam kao mehanizam praktične pomoći regijama te mjesto razmjene iskustava na području zdravstva, održivog razvoja ili ulaganja u okoliš, rekao je tom prigodom Franz Schausberger. Zahvalivši na ponuđenom mjestu dopredsjednika instituta, župan Ivan Jakovčić potvrdio je interes Istre da bude njegov suosnivač.

Inače, nazvavši Istru tipično europskom regijom, predsjednik europske Komisije za institucionalna pitanja Franz Schausberger naglasio je njezin gospodarski i politički ugled u Europi. Kako se danas čulo, osnivanje instituta "Regije Europe" trebalo bi krenuti u siječnju iduće godine, a uspostava internetske informacijske mreže omogućit će regijama bolje izražavanje svojih želja i potreba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙