FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Priče iz davnine" na festivalu Lucca Comics

ZAGREB, 26. listopada 2004. (Hina) - Projekt "Priče iz davnine" bit će31. listopada predstavljen na talijanskom festivalu Lucca Comics &Games te će sudjelovati u konkurenciji za nagradu za multimedijskiprojekt godine.
ZAGREB, 26. listopada 2004. (Hina) - Projekt "Priče iz davnine" bit će 31. listopada predstavljen na talijanskom festivalu Lucca Comics & Games te će sudjelovati u konkurenciji za nagradu za multimedijski projekt godine.

Festival Lucca Comics ima gotovo četrdesetogodišnju tradiciju (održava se od 1966.), te je iznimno poznat događaj i u Italiji i izvan nje.

Riječ je o najvažnijem svjetskom događaju u području stripa, kojega se naziva i "Cannesom stripa". Web stranice festivala nalaze se na adresi http://www.luccacomics.com/04/.

Lucca Comics od 2000. u programu ima i multimedijske sadržaje. Na ovogodišnjem izdanju festivala Lucca Multimedia "Priče iz davnine" su središnji događaj.

U prostoru Auditorium San Romano na Trgu San Romano u Lucci cijelo vrijeme trajanja festivala, od 30. listopada do 1. studenoga, bit će postavljena posebna izložba o tom jedinstvenom međunarodnom projektu.

Prezentacija projekta održat će se u nedjelju, 31. listopada, od 11,40 do 12,20 sati, a ceremonija dodjele nagrada održat će se navečer.

Projekt će predstaviti Helena i Zvonimir Bulaja, urednici projekta, te Petar Grimani, hrvatski konceptualni umjetnik, koji je na projektu surađivao kao ilustrator i animator priče "Regoč".

Za vrijeme trajanja festivala povijesni grad Lucca, inače u Toskani, na pola puta između Firenze i Pise, pretvara se u svjetsku prijestolnicu stripa, te ga posjećuju brojni ljubitelji devete umjetnosti iz cijeloga svijeta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙