FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska i bugarska policija dogovorili nove oblike suradnje

ZAGREB, 26. listopada 2004. (Hina) - Hrvatska i Bugarska policijadogovorili su suradnju u rješavanju najtežih kaznenih djela, bržurazmjenu informacija o organiziranom kriminalu i neke druge oblikesuradnje u borbi protiv kriminala na tzv. Balkanskoj ruti, doznaje seu hrvatskom MUP-u, čije se izaslanstvo danas vratilo iz dvodnevnogslužbenog posjeta Bugarskoj.
ZAGREB, 26. listopada 2004. (Hina) - Hrvatska i Bugarska policija dogovorili su suradnju u rješavanju najtežih kaznenih djela, bržu razmjenu informacija o organiziranom kriminalu i neke druge oblike suradnje u borbi protiv kriminala na tzv. Balkanskoj ruti, doznaje se u hrvatskom MUP-u, čije se izaslanstvo danas vratilo iz dvodnevnog službenog posjeta Bugarskoj.

Ministar Marijan Mlinarić ocijenio je posjet "uspješnim i sadržajnim". Kazao je da je s bugarskim ministrom Georgijem Petkanovim dogovorio nove oblike suradnje koji bi trebali pomoći u borbi protiv svih oblika kriminala, posebice organiziranog kriminala, ilegalnih migracija i trgovine ljudima.

Po njegovim riječima, bugarska strana posebice je zainteresirana za iskustva u preustroju hrvatske granične policije prema standardima Europske unije. Bugarski dužnosnici su, naime, ocijenili da je Hrvatska tu ostvarila značajan napredak u odnosu na njih, pa je dogovoren nastavak razmjene iskustava.

Dogovorena je brža razmjena podataka o otkrivanju krivotvorenih dokumenata i podataka vezanih uz organizirani kriminal, a predložena je i razmjena časnika za vezu, kao i suradnja na konkretnim predmetima.

Hrvatska policija je ponudila pomoć u rješavanju najtežih kaznenih djela, pa tako i u slučaju niza ubojstava u Bugarskoj za koja su osumnjičena trojica hrvatskih državljana. Jedan od njih je uhićen početkom rujna i nalazi se u pritvoru u Sofiji, a za drugom dvojicom bugarska policija traga. Kako se doznaje u hrvatskom MUP-u, bugarske vlasti za njima još nisu raspisale međunarodnu tjeralicu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙