FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IDUĆEG LJETA VIŠENAMJENSKA HELIKOPTERSKA SLUŽBA

ZAGREB, 14. listopada 2004. (Hina) - Već idućeg ljeta, na Jadranu inajvećim prometnicama startat će višenamjenska helikopterska služba(VHS), a do konca iste godine i u cijeloj državi, predviđeno jeprojektom organizacije te službe čiji će se prijedlog sutra naći predVladom.
ZAGREB, 14. listopada 2004. (Hina) - Već idućeg ljeta, na Jadranu i najvećim prometnicama startat će višenamjenska helikopterska služba (VHS), a do konca iste godine i u cijeloj državi, predviđeno je projektom organizacije te službe čiji će se prijedlog sutra naći pred Vladom.

Hitna medicinska pomoć na otocima, prometnicama, pomoć u posebnim situacijama, prijevoz ljudskih organa za presađivanje neki su poslovi te službe.

Za uspostavu službe trebat će šest višenamjenskih helikoptera za medicinske intervencije, protupožarnu zaštitu, spašavanje i izviđanje, te dva helikoptera za potrebe MUP-a, koji bi stalno nadzirali državnu granicu.

Računa se da će u VHS-u posao moći naći oko sto zaposlenika.

Nova služba će, navode u Vladi, biti prigoda i za zapošljavanje sada neraspoređenih pilota, kao i onih koji nemaju dovoljan broj letačkih sati.

Sustav VHS-a trajno će se financirati iz državnog proračuna, što će porezne obveznike stajati oko 20 milijuna eura godišnje. Partner za provođenje toga projekta odabrat će se na međunarodnom javnom natječaju.

Vlada će sa sutrašnje sjednice Saboru poslati prijedlog novog zakona o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙