FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BUGARSKI PREDSJEDNIK U ČETVRTAK I PETAK U POSJETU HRVATSKOJ

ZAGREB, 26. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Republike BugarskeGeorgi Parvanov boravit će 28. i 29. listopada u službenom posjetuHrvatskoj na poziv hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, priopćio jeu utorak Ured Predsjednika.
ZAGREB, 26. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Bugarske Georgi Parvanov boravit će 28. i 29. listopada u službenom posjetu Hrvatskoj na poziv hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, priopćio je u utorak Ured Predsjednika.

Prvog dana boravka u Hrvatskoj, bugarski će se predsjednik u Zagrebu susresti sa svojim domaćinom, predsjednikom Mesićem, te s predsjednikom Hrvatskog sabora Vladimirom Šeksom i predsjednikom Vlade Ivom Sanaderom, kao i gradonačelnicom Zagreba Vlastom Pavić, navodi se u priopćenju.

Bugarsko izaslanstvo će 29. listopada posjetiti Dubrovnik.

Hrvatska i Bugarska surađuju na mnogim područjima. Bilateralni odnosi između dviju zemalja intenzivni su i nema otvorenih pitanja, ističe se u priopćenju.

Uz jačanje bilateralnog gospodarskog partnerstva, obje su države zainteresirane za razvoj suradnje između Crnog mora i Jadrana, putem prometnih, energetskih i poslovnih projekata, a posebno za gospodarsko oživljavanje prostora jugoistočne Europe.

Hrvatska i Bugarska su do sada međusobno potpisale 23 sporazuma, među ostalim i Sporazum o suradnji na području europskih integracija, a prošle je godine Bugarska bila zemlja partner na Zagrebačkom velesajmu, navodi se u priopćenju.

Bugarska je završila pregovore za ulazak u Europsku uniju, a od proljeća ove godine je članica NATO-a.

Ovo je drugi posjet bugarskog predsjednika Parvanova Hrvatskoj. Hrvatsku je prvi put posjetio u srpnju 2002., dok je predsjednik Mesić u službenom posjetu Bugarskoj boravio u srpnju 2003. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙