FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POVLAČENJE IZRAELSKIH POSTROJBI IZ KHANA YUNISA

GAZA, 26. listopada 2004. (Hina/AFP) - Izraelske snage angažirane odnedjelje navečer u operaciji u Khanu Younesu, na jugu pojasa Gaze, ukojoj je ubijeno 17 osoba, počele su se u utorak ujutro povlačiti upravcu izraelskog teritorija, priopćili su palestinski svjedoci.
GAZA, 26. listopada 2004. (Hina/AFP) - Izraelske snage angažirane od nedjelje navečer u operaciji u Khanu Younesu, na jugu pojasa Gaze, u kojoj je ubijeno 17 osoba, počele su se u utorak ujutro povlačiti u pravcu izraelskog teritorija, priopćili su palestinski svjedoci.

Izraelska vojska potvrdila je da je "u tijeku preraspoređivanje" njezinih postrojbi u sektoru.

U utorak rano ujutro vojska je za vrijeme zračnog napada na Khan Yunis ubila jednog pripadnika radikalnog pokreta Hamas. Prema podacima vojnog radija, u napadu je ranjeno i četvoro ljudi.

U ponedjeljak je u vojnoj operaciji u Khan Younisu ubijeno 16 Palestinaca, a više od 70 ih je ranjeno, među kojima 12 teško. Prema vojnom priopćenju, operacije je pokrenuta kako bi se prekinuli minobacački napadi iz iz sektora Khan Yunisa na obližnja židovska naselja. U operaciji su teško ranjena i dva izraelska vojnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙