FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SRPANJ 2005. ROK DOSELJENICIMA DA ODU IZ GAZE

ZAGREB, 19. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Židovski doseljenicikojima prijeti evakuacija iz pojasa Gaze dobit će rok do srpnja idućegodine, a svi koji se budu opirali bit će otjerani silom do rujna,rekao je u utorak glavni autor plana povlačenja izraelskoga premijeraAriela Sharona.
ZAGREB, 19. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Židovski doseljenici kojima prijeti evakuacija iz pojasa Gaze dobit će rok do srpnja iduće godine, a svi koji se budu opirali bit će otjerani silom do rujna, rekao je u utorak glavni autor plana povlačenja izraelskoga premijera Ariela Sharona.

Giora Eiland, vodeći Sharonov savjetnik za sigurnost rekao je za izraelski radio da vlada još mora odobriti precizne rokove. No izrazio je nadu da će doseljenici koji su spremni dobrovoljno otići uskoro početi primati predujmove.

"Plan je da negdje oko srpnja (2005.) bude zadnji rok za odlazak... Ako ljude bude trebalo protjerati, proces bi mogao biti dug... Trajati osam do dvanaest tjedana", rekao je Eiland koje je nekad bio i vojni zapovjednik.

Prema njegovim riječima, zakoni koji će omogućiti preseljenje moraju biti odobreni do 1. ožujka. Sharona čeka teška borba do toga datuma jer se desničari protive planu povlačenja s okupiranih teritorija.

Eiland je potvrdio i da će izraelska vojska nakon povlačenja doseljenika ostati u tampon zoni uz granicu Gaze u Egiptu sve dok službeni Kairo ne dokaže da može spriječiti krijumčarenje oružja Palestincima.

"Ta se odluka može promijeniti dopuste li to sigurnosne okolnosti... To govorim zato što premijer u načelu smatra da ne treba ostati", rekao je Eiland.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙