FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ANNAN POZDRAVIO KOSOVSKE IZBORE

WASHINGTON/NEW YORK,25. listopada 2004.(Hina) - Glavni tajnikUjedinjenih naroda Kofi Annan pozdravio je u ponedjeljak mirnoodržavanje izbora za Skupštinu Kosova u subotu i pozvao na poštivanjeizbornih rezultata.
WASHINGTON/NEW YORK,25. listopada 2004.(Hina) - Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Kofi Annan pozdravio je u ponedjeljak mirno održavanje izbora za Skupštinu Kosova u subotu i pozvao na poštivanje izbornih rezultata.

Annan je posebno pohvalio izlazak na izbore kosovskih Srba koji su glasovali unatoč pritiscima da ne sudjeluju, rekao je Annan u priopćenju koje je izdao njegov glasnogovornik.

"Glavni tajnik poziva sve kosovske političke čelnike da poštuju rezultate izbora", kaže se u priopćenju.

Annan očekuje da kosovski čelnici u suradnji i brzo formiraju novu vladu koja će, blisko surađujući s UNMIKO-om (UN-ovom privremenom upravom na Kosovu), raditi u korist svih, i uključivati kosovske manjine.

Premda je s razočaranjem ukazao na slab odaziv kosovskih Srba na izbore, Annan je pohvalio one koji su glasovali i one koji su se pojavili kao kandidati zbog njihove hrabrosti da se suprotstave ozbiljnim pritiscima da ne sudjeluju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙