FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OESS POZIVA GRAĐANE KOSOVA NA IZBORE

PRIŠTINA, 19. listopada 2004. (Hina) - Solomon Pasi, ministarvanjskih poslova Bugarske koja predsjeda Organizacijom za europskusigurnost i suradnju (OESS), pozvao je u utorak Kosovare da masovnoizađu na parlamentarne izbore koji se održavaju u subotu.
PRIŠTINA, 19. listopada 2004. (Hina) - Solomon Pasi, ministar vanjskih poslova Bugarske koja predsjeda Organizacijom za europsku sigurnost i suradnju (OESS), pozvao je u utorak Kosovare da masovno izađu na parlamentarne izbore koji se održavaju u subotu.

Pasi koji boravi u jednodnevnom posjetu Kosovu u sklopu diplomatske turneje zemljama Balkana u Prištini je razgovarao s civilnim upraviteljem UN-a na Kosovu Soerenom Jessenom Petersenom, predsjednikom Kosova Ibrahimom Rugovom i premijerom Bajramom Rexhepijem.

Solomon Pasi zauzeo se za brže formiranje kosovskih institucija nakon izbora i dodao da je cilj njegova posjeta Kosovu ohrabriti njegove građane da izađu na parlamentarne izbore.

"Oni koji sudjeluju na izborima na pobjedničkoj su strani jer je parlament najbolje mjesto da se iznesu demokratske poruke i demokratske odluke i to je razlog što mi snažno ohrabrujemo sve u ovom dijelu regije da izađu na izbore" rekao je Pasi.

Pasi je kazao da svi u zapadnom svijetu žele vidjeti multietničku vladu na Kosovu.

Civilni upravitelj UN-a na Kosovu Soeren Jessen Petersen je zahvalio Bugarskoj za pruženu pomoć Kosovu u svim oblicima.

Petersen je govorio o aktivnostima OESS-a uoči izbora i izrazio zabrinutost ponašanjem nekih kosovskih Srba koji su odlučili ne sudjelovati u izborima.

"Njihovo je pravo da ne sudjeluju u izborima ali oni nemaju pravo da spriječe druge da izađu na izbore, jer je sudjelovanje u izborima demokratsko pravo", kazao je Petersen. Takve postupke ocijenio je nedemokratskima i upozorio da se svaki nedemokratski postupak može sankcionirati.

Pasi je najavio da će Bugarska od idućeg tjedna i službeno priznati putne isprave koje izdaje UNMIK građanima Kosova radi njihova lakšeg putovanja u zemljama regije. Za sada jedino Srbija od zemalja regije ne priznaje putne isprave UNMIK-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙