FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

WTO povisio procjene rasta globalne trgovine u 2004.

ŽENEVA, 25. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Svjetska trgovinskaorganizacija (WTO) povisila je u ponedjeljak svoje procjene rastaglobalne trgovine u 2004. na 8,5 posto, unatoč rastu cijena nafte.
ŽENEVA, 25. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Svjetska trgovinska organizacija (WTO) povisila je u ponedjeljak svoje procjene rasta globalne trgovine u 2004. na 8,5 posto, unatoč rastu cijena nafte.

U travnju ta je međunarodna organizacija predvidjela 7,5-postotni rast trgovine robama u svijetu u ovoj godini, naprama 4,5 posto ostvarenih u 2003.

WTO je priopćio da bi rast cijena nafte mogao ograničiti rast trgovine i gospodarstva u 2005, no snažnija od očekivanja izvedba u određenim zemljama i regijama, uključujući Kinu, Latinsku Ameriku i Afriku nadjačava utjecaj ovogodišnjih visokih cijena goriva.

"Žustra trgovinska ekspanzija, primijećena u prvoj polovini 2004, očekuje se da će pružiti dovoljni zamah kako bi rast obujma globalne trgovine dosegnuo 8,5 posto", stoji u priopćenju WTO-a.

"Rast trgovine u svijetu u 2004. neće biti pogođen visokim cijenama nafte u nekoj značajnijoj mjeri, jer vidimo čvrst rast trgovine i proizvodnje u Kini, Latinskoj Americi i Africi", kazao je generalni direktor te organizacije Supachai Panitchpakdi. "Također, uviđamo snažniji od očekivanog gospodarski oporavak u Japanu", dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙