FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRAK: RASTE BROJ MRTVIH I RANJENIH U SUKOBIMA

ZAGREB/BAGDAD, 18. listopada 2004. (Hina) - Broj mrtvih i ranjenih upobunjeničkim napadima i sukobima u Iraku svakodnevno raste, javljajuu ponedjeljak svjetske agencije.
ZAGREB/BAGDAD, 18. listopada 2004. (Hina) - Broj mrtvih i ranjenih u pobunjeničkim napadima i sukobima u Iraku svakodnevno raste, javljaju u ponedjeljak svjetske agencije.

Tako je jedan časnik iračke policije ubijen, a četiri su ozlijeđena u pucnjavi u Hilli u ponedjeljak, izjavili su policijski izvori u tom gradu, 100 kilometara južno od Bagdada, a prenio je Reuters.

Neidentificirani naoružani napadači zapucali su na policajce koji su osiguravali mjesto na kojem se distribuira hrana.

Prema France Presseu, u zapadnom i južnom dijelu Bagdada dva su Iračana ubijena u eksplozijama u ponedjeljak ujutro kada su svojim automobilima naišli na eksplozivne naprave kućne izrade, priopćila je lokalna policija.

Automobil bomba eksplodirao je u sjevernom iračkom gradu Mosulu i pritom je poginulo pet Iračana, a 15 je ranjeno, priopćila je u ponedjeljak američka vojska.

U priopćenju se navodi da je do eksplozije došlo u nedjelju ujutro kada se vozač automobila bombe sudario s drugim vozilom na mostu, javio je Reuters.

Osim toga, 40 kilometara južno od Mosula u ponedjeljak je pronađeno obezglavljeno tijelo iračkog prevoditelja koji je radio za američku vojsku. Tijelo je otkriveno nedaleko od Shorgata, a obdukcija je pokazala da je žrtva pogubljena u noći s nedjelje na ponedjeljak.

Još je devetero ljudi, sedam policajaca, jedna žena i njezino trogodišnje dijete, ranjeno je u sukobu policije i pobunjenika u Baqubi, sjeveroistočno od Bagdada, navodi France Presse pozivajući se na izjave policije i očevidaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙