FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rast cijena proizvođača industrijskih proizvoda u Zagrebu

ZAGREB, 25. listopada 2004. (Hina) - Cijene industrijskih proizvoda priproizvođačima u Zagrebu su u rujnu ove godine porasle za 1,6 posto uodnosu na mjesec ranije te 6,8 posto prema rujnu prošle godine,objavio je Gradski zavod za planiranje razvoja grada i zaštituokoliša.
ZAGREB, 25. listopada 2004. (Hina) - Cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima u Zagrebu su u rujnu ove godine porasle za 1,6 posto u odnosu na mjesec ranije te 6,8 posto prema rujnu prošle godine, objavio je Gradski zavod za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša.

U prvih devet ovogodišnjih mjeseci u usporedbi s istim razdobljem prošle godine te su cijene porasle za 2,9 posto.

Prema Glavnim industrijskim grupacijama (GIG) najveći je porast cijena na godišnjoj razini zabilježen kod proizvođača intermedijarnih proizvoda, osim energije - za devet posto. Prodajne cijene kod proizvođača energije porasle su 2,8 posto, a kod proizvođača netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 0,1 posto. Istodobno, smanjene su prodajne cijene proizvođača kapitalnih proizvoda i to za 2,7 posto te proizvođača trajnih proizvoda za široku potrošnju, za 1,1 posto.

Promatrano po područjima i odjeljcima Nacionalne klasifikacije djelatnosti (NKD) prodajne cijene u prerađivačkoj industriji na godišnjoj su razini, u rujnu ove u odnosu na isti mjesec prošle godine, porasle za 2,6 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom za 35,4 posto.

U sklopu prerađivačke industrije najviše su porasle cijene u proizvodnji kemikalija i kemijskih proizvoda, za 14 posto, dok je najveći pad cijena zabilježen u proizvodnji RTV i komunikacijskih aparata i opreme, za 8,7 posto.

Cijene u proizvodnji duhanskih proizvoda povećane su u spomenutom razdoblju 4,6 posto, dok su u proizvodnji hrane i pića smanjene za 0,2 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙