FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U NAPADU IZRAELSKE VOJSKE POGINUO PALESTINSKI POLICAJAC

GAZA, 25. listopada 2004. (Hina/Reuters) - U nedjeljnom napaduizraelske vojske na grad Khan Younis na jugu Gaze smrtno je stradaojedan palestinski policajac, a još petorica su ranjena, doznaje se izliječničkih izvora.
GAZA, 25. listopada 2004. (Hina/Reuters) - U nedjeljnom napadu izraelske vojske na grad Khan Younis na jugu Gaze smrtno je stradao jedan palestinski policajac, a još petorica su ranjena, doznaje se iz liječničkih izvora.

Liječnici su izjavili da su iz izraelske bezpilotne letjelice ispaljena barem tri projektila. Prvi projektil pogodio je položaj palestinske policije u Khan Younisu i tom prigodom ozlijeđena su dva palestinska policajca. Nekoliko minuta kasnije ispaljen je još jedan projektil u čijoj su eksploziji ranjena još petorica policajaca, od kojih dvojica teže, a jedan je od zadobivenih ozljeda preminuo. Treći projektil eksplodirao je blizu kuće Hamasovog militanta Mohammeda Assenwara, na kojeg je Izrael već pokušao tri atentata. U tom napadu nitko nije stradao.

Uoči napada izraelski tenkovi i oklopna vozila zauzeli su položaje između židovskih naselja na jugu Gaze i Khan Younisa. Glasnogovornik izraelske vojske kazao je da je operacija poduzeta kako bi se spriječili minobacački napadi na naselja u području Gush Katifa. Dodao je kako su militanti iz Khan Younisa tijekom vikenda ispalili 28 minobacačkih granata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙