FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FRANCUSKA SE OBEĆALA BORITI PROTIV ANTISEMITIZMA

JERUZALEM, 17. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Francuski ministarvanjskih poslova Michel Barnier obećao je u nedjelju, tijekom posjetaIzraelu, da će njegova zemlja učiniti sve što može u borbi protivantisemitizma.
JERUZALEM, 17. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Francuski ministar vanjskih poslova Michel Barnier obećao je u nedjelju, tijekom posjeta Izraelu, da će njegova zemlja učiniti sve što može u borbi protiv antisemitizma.

Odnosi između dviju zemalja napetiji su u posljednje vrijeme zbog francuske potpore Palestincima, ali i radi sve većeg broja antisemitskih ispada u Francuskoj.

Barnier je u nedjelju, tijekom posjeta memorijalnom centru za francuske židove ubijene u holokaustu, rekao da je njegova vlada "odlučna u borbi protiv antisemitizma, rasizma i svih oblika ksenofobije i učinit će sve što može da kazni takvo ponašanje".

Broj antisemitskih izgreda u Francuskoj više se nego udvostručio prošle godine. Djelomičan su razlog i napetosti između 600.000 židova i pet milijuna muslimana u Francuskoj. Odnosi između dviju zemalja pali su na rekordno nisku razinu u srpnju ove godine kada je izraelski premijer Ariel Sharon, upravo zbog tih napada, pozvao sve francuske židove da emigriraju u Izrael.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙