FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 10. listopada 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 10. listopada 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

WASHINGTON - Slika golog američkog predsjednika George W. Busha uklonjena je sa zidova gradskog muzeja u Washingtonu. Slika nazvana "Dokoni kralj George" parodija je poznate slike "Olimpija" impresionista Edouarda Maneta, koja je sablaznila Pariz 1863. godine, a izložena je u pariškom muzeju Gare d'Orsay. Umjesto sluškinje, koja se na originalu nalazi uz Olimpijin krevet, uz karikaturu golog Busha na ležaljci je muškarac u odijelu i kravati, jako nalik na potpredsjednika Dicka Cheneyja. On u ruci drži jastuk s krunom u obliku naftne bušotine. Slika je bila dio izložbe "Otkačeno pokućstvo", na kojoj su izloženi oslikani kućni i drugi predmeti. Izložba je trebala biti otvorena ovoga mjeseca, ali je u ponedjeljak iznenada otkazana nakon što su neki izlošci ocijenjeni neprikladnima.

ALDERSON - Uspješna poslovna žena Martha Stewart (63), koju mnogi smatraju ikonom stila i dobrog ukusa i koja je svoje bogatstvo i slavu stekla emisijama i časopisima o uređenju interijera i vrtova, počela je u subotu u saveznom zatvoru Alderson u Zapadnoj Virginiji služiti petomjesečnu kaznu na koju je osuđena zbog laganja pod sudskom prisegom i opstrukcije pravde. Stewart, koja u zatvoru neće smjeti voditi svoj posao, poput ostalih zatvorenica bit će prisiljena obavljati zatvorske poslove za koje će po satu biti plaćena između 12 i 40 centi. Stewartovoj, vrlo popularnoj u SAD-u, ali i u Aziji i Velikoj Britaniji, tužnim je obožavateljima na web stranicama poručila kako se već veseli svom povratku u ožujku.

PRAG - Mlađi vozači i vozači kamiona skloniji su spavanju za volanom tijekom ranih jutarnjih sati od ostalih vozača, pokazuju rezultati istraživanja predstavljeni na konferenciji o istraživanju sna i spavanja održanoj u Pragu. Međutim, tijekom dana najopaspaniji za volanom su sredovječni radnici koji voze na odmor, rečeno je na konferenciji. "Količina potrebnog sna i način na koji se pada u san potpuno su drugačiji kod mladih i kod starijih osoba. Mladi misle da će bolje podnijeti duže putovanje, ali u stvari oni predstavljaju veću opasnost od starijih vozača", utvrdili su istraživači.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙