FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uhićen ubojica prodavačice Dragice Maček

ČAKOVEC, 8. listopada 2004. (Hina) - Policija je uhitila osumnjičenikaza teško ubojstvo iz koristoljublja, koje se dogodilo u srijedu oko19,35 sati u Nedelišću kraj Čakovca, izvijestili su na izvanrednojkonferenciji za novinstvo čelnici Policijske uprave međimurske i glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.
ČAKOVEC, 8. listopada 2004. (Hina) - Policija je uhitila osumnjičenika za teško ubojstvo iz koristoljublja, koje se dogodilo u srijedu oko 19,35 sati u Nedelišću kraj Čakovca, izvijestili su na izvanrednoj konferenciji za novinstvo čelnici Policijske uprave međimurske i glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

Policija je istaknula da je nakon 26 sati opsežne istrage uhićen 21-godišnji mladić iz Gornjeg Hrašćana, osumnjičen za ubojstvo prodavačice Dragica Maček (46) iz Nedelišća.

Riječ je o konzumentu opojnih droga koji do sada nije bio evidentiran kao počinitelj bilo kakvih kaznenih djela ili prekršaja.

Neslužbeno doznajemo da je riječ o Igoru Tkalčecu, a to su potvrdili i izvori bliski istrazi.

Dragica Maček smrtno je ranjena preksinoć oko 19,35 sati u prodavaonici u kojoj je radila u Nedelišću, s više uboda nožem u vrat i prsa. U vrlo teškom stanju prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je bila podvrgnuta operativnom zahvatu, no nakon tri sata od zadobivenih ozljeda preminula je u bolnici.

Voditelj Odsjeka Kriminalističke policije PU međimurske Krunoslav Gosarić rekao je da je počinitelj iz registar kase ukrao cijeli dnevni utržak u iznosu od 3.092,00 kune.

Osumnjičeni je sinoć priveden u prostorije PU međimurske, a u 22,07 sati je uhićen i zadržan zbog utemeljene sumnje da je počinio teško ubojstvo iz koristoljublja.

Igor Tkalčec danas je priveden u Istražni centar Županijskog suda u Varaždinu gdje ga je ispitao dežurni istražni sudac.

Prilikom pretrage osumnjičenika u policijskim prostorijama kod njega je pronađeno 630 kuna, a u obavjesnom razgovoru je policijskim istražiteljima otkrio mjesto kamo je odbacio nož skakavac s kojim je više puta ubo prodavačicu Dragicu Maček.

U jednom konteineru za odlaganje otpada u Nedelišću u Kalničkoj ulici policija je pronašla PVC vrećicu s jaknom natopljenom krvlju, a u džepovima je pronađen spomenuti preklopni nož s tragovima krvi i džepna baterijska lampa.

Policija ističe da je osumnjičeni za ubojstvo neregistrirani konzument opojnih droga no nisu se očitovali je li u vrijeme počinjenja teškog ubojstva bio drogiran.

Policijska uprava međimurska zahvalila je građanima, medijima i čelnicima općine Nedelišće na pružanju pomoći pri razrješenju ovog kaznenog djela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙