FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SVJETSKA BANKA NASTAVLJA POTPORU U UPRAVLJANJU JAVNIM DUGOM

ZAGREB, 21. listopada 2004. (Hina) - SVJETSKA BANKA NASTAVLJA POTPORU UUPRAVLJANJU JAVNIM DUGOM
ZAGREB, 21. listopada 2004. (Hina) - SVJETSKA BANKA NASTAVLJA POTPORU U UPRAVLJANJU JAVNIM DUGOM

HINA - Financijski servis

Svjetska banka nastavlja podupirati napore koje ulaže Vlada Republike Hrvatske na poboljšanju upravljanja javnim dugom, zaključak je misije Svjetske Banke koja je posjetila Zagreb između 11. i 19. listopada, priopćeno je danas iz Ureda Svjetske banke u Zagrebu.

Tim je posjetom misije Svjetske banke nastavljen rad na programu tehničke pomoći upravljanja javnim dugom u Hrvatskoj.

Ministarstvo financija Republike Hrvatske zatražilo je potporu Svjetske banke u jačanju kapaciteta Ministarstva za upravljanje javnim dugom, kao i u restruktuiranju primarnog i sekundarnog tržišta državnih vrijednosnica.

Cilj misije je, kako se navodi, pomoći pri izradi plana reforme i tehničke pomoći na području razvoja tržišta i upravljanja javnim dugom.

Taj zadatak obavlja se u suradnji između hrvatske Vlade, Svjetske banke i drugih donatora, uključujući Europsku Uniju, USAID i MMF. Svjetska banka, zajedno s ostalim donatorima, nastavit će raditi na jačanju ukupne sposobnosti Republike Hrvatske za upravljanje javnim dugom - području koje treba žurno rješavati u postupku pridruživanja Hrvatske Europskoj Uniji, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙