FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HEP: SUTRA MOGUĆI PROBLEMI U OPSKRBI STRUJOM

ZAGREB, 24. rujna 2004. (Hina) - Hrvatska elektroprivreda (HEP) sutraće obavljati radove na prilagođavanju visokonaponske mreže hrvatskogelektroenergetskog sustava, radi povezivanja razdvojenih dijelovaeuropske elektroenergetske mreže, zbog čega od 8 do 17 sati, aposebice od 8 do 9 sati, postoji mogućnost problema u opskrbielektričnom energijom.
ZAGREB, 24. rujna 2004. (Hina) - Hrvatska elektroprivreda (HEP) sutra će obavljati radove na prilagođavanju visokonaponske mreže hrvatskog elektroenergetskog sustava, radi povezivanja razdvojenih dijelova europske elektroenergetske mreže, zbog čega od 8 do 17 sati, a posebice od 8 do 9 sati, postoji mogućnost problema u opskrbi električnom energijom.

Infrastrukturni objekti za rekonekciju su napravljeni, a HEP će sutra obaviti i posljednji zahvat na visokonaponskim vodovima kako bi se hrvatski prijenosni sustav u potpunosti prilagodio europskom, objašnjava glasnogovornik HEP-a Radimir Milišić.

Zbog toga postoji mogućnost poremećaja u opskrbi električnom energijom, a HEP je poduzeo sve mjere kako do takvih poremećaja ne bi došlo, ističu iz HEP-a.

Rekonekcija, odnosno ponovno spajanje jugoistočne Europe sa drugim dijelom europske elektroenergetske mreže, predviđeno je za prvu polovicu listopada, a datum koji se najčešće spominje je 10. listopada.

Ponovno spajanje elektromreža sjevera i juga Europe stručnjaci ocjenjuju jednim od najvažnijih događaja u europskoj elektroenergetici ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙