FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BEOGRADSKOJ PUBLICI PRIKAZAN FILM "LORA - SVJEDOČENJA"

BEOGRADSKOJ PUBLICI PRIKAZAN FILM "LORA - SVJEDOČENJA"BEOGRAD,21. listopada(Hina) - U beogradskom kinu "Rex" u srijedunavečer je prikazan film "Lora - svjedočenja", hrvatskog redateljaNenada Puhovskog, napravljen u koprodukciji "Faktuma" iRadio-televizije B92.
BEOGRAD,21. listopada(Hina) - U beogradskom kinu "Rex" u srijedu navečer je prikazan film "Lora - svjedočenja", hrvatskog redatelja Nenada Puhovskog, napravljen u koprodukciji "Faktuma" i Radio-televizije B92.

Projekcija filma, koji je premijeru imao na Zagrebačkom filmskom festivalu 15. listopada, nije tempirana na osnovu datuma obnove postupka osmorici optuženih za zločine u Lori, kazao je redatelj Puhovski nakon prikazivanja filma u "Rexu".

"Bojim se da, ako ponovo krenu stajališta da smo antihrvatski opredijeljeni, neće biti dobro. Ne po nas same, nego za cijelo društvo. Smatram da su stvari koje radimo patriotske, domoljubne, zato što rade na oslobađanju Hrvatske od zločina koji se pripisuje svima. Čitav problem je u tome da se individualizira krivica za zločine. Dobar dio veterana i dragovoljačkih udruga ne shvaća da su taoci skupine ljudi koji imaju putra na glavi i koriste ih da bi zaštitili sebe, a da je ogromna većina njih časno branila svoju zemlju", kazao je redatelj Puhovski novinarima.

Projekciji filma, koja je danima najavljivana na Radiju B92, prisustvovao je veliki broj gledatelja, među kojima je bilo i nekoliko žrtava iz Lore, koji su govorili u filmu.

Kako je najavljeno, film će uskoro biti prikazan i na Televiziji B92.

Prvostupanjsku oslobađajuću presudu u "slučaju Lora" Vrhovni sud je ukinuo potkraj kolovoza ove godine zatraživši ponovljeni postupak pred izmijenjenim sudskim vijećem. Iako se iz neslužbenih izvora moglo čuti da će glavna rasprava pred Vijećem za ratne zločine na Županijskom sudu u Splitu, kojim predsjedava sutkinja Spomenka Tonković, biti zakazana u prosincu ove ili siječnju iduće godine, službeni izvori iz suda smatraju da je još preuranjeno govoriti o datumu, jer se o tome još nije raspravljalo. U međuvremenu su trojica od osmorice optuženih bivših vojnih policajaca ponovo u pritvoru, dok je u srijedu iz suda upućen nalog policiji za raspisivanjem tjeralice za ostalom petoricom koja su još uvijek nedostupna hrvatskom pravosuđu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙