FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BRITANSKA FREGATA POMAŽE KANADSKOJ PODMORNICI

OTTAWA, 6. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Fregata britanske ratnemornarice stigla je u srijedu do kanadske podmornice koja pluta napovršini mora pokraj irske obale nakon što je oštećena požarom,potvrđeno je službeno u Ottawi.
OTTAWA, 6. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Fregata britanske ratne mornarice stigla je u srijedu do kanadske podmornice koja pluta na površini mora pokraj irske obale nakon što je oštećena požarom, potvrđeno je službeno u Ottawi.

Podmornica HMCS Chicoutimi, jedna od osam rabljenih pdmornica koje je Kanada kupila od Velike Britanija, bila je na svom prvom putovanju od Škotske do kanadske obale kada je izbio požar i prisilio ju na izronjavanje. Osam članova posade stradalo je od udisanja dima.

Požar je zahvatio sobe časnika i teško oštetio električnu opremu podmornice, tako da se ne mogu pokrenuti dizel-motori, pa će podmornica biti otegljena u luku Faslane, pokraj Glasgowa.

To je najnoviji u nizu incidenata koji je pogodio kanadske podmornice kupljene od Velike Britanije, pa oporba u Ottawi optužuje vladu da je uludo potrošila 595 milijuna američkih dolara, koliko je plaćeno 1998. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙