FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CHIRAC PRIMIO KINESKOG MINISTRA OBRANE

PARIZ, 20. listopada 2004. (Hina/AFP) - Francuski predsjednik JacquesChirac je u srijedu primio kineskog ministra obrane Cao Gangchuana iizrazio nadu u razvoj dijaloga i suradnje između kineskog i francuskogministarstva obrane.
PARIZ, 20. listopada 2004. (Hina/AFP) - Francuski predsjednik Jacques Chirac je u srijedu primio kineskog ministra obrane Cao Gangchuana i izrazio nadu u razvoj dijaloga i suradnje između kineskog i francuskog ministarstva obrane.

Generala Cao Gangchuana je u utorak u ministarstvu obrane dočekala francuska kolegica Michele Alliot-Marie i oni su razgovarali o jačanju suradnje između dviju zemalja.

U razgovoru s kineskim ministrom, u kojem je sudjelovala i francuska ministrica obrane Allit-Marie, Jacques Chirac je "zahvalio kineskim vlastima na srdačnom dočeku koji mu je priređen tijekom njegovog državnog posjeta", rekao je glasnogovornik Elizejske palače Jerome Bonnafont.

Francuski predsjednik je "zaželio da se dijalog i suradnja između francuskog i kineskog ministarstva obrane razviju u duhu globalnog strateškog partnerstva između dviju zemalja", dodao je Bonnafont.

Predsjednik Chirac je prije deset dana, tijekom posjeta Kini, izrazio želju da se ukine europski embargo na prodaju oružja Pekingu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙