FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CHIRAC PREDAO HUU JINTAU POPIS S IMENIMA ZATOČENIH DISIDENATA

PEKING, 10. listopada 2004. (Hina/AFP) - Francuski predsjednik JacquesChirac predao je u subotu navečer kineskom kolegi Huu Jintau "popisslučajeva" političkih zatočenika, izvijestio je u nedjelju službenipredstavnik predsjednikova ureda Jerome Bonnafont.
PEKING, 10. listopada 2004. (Hina/AFP) - Francuski predsjednik Jacques Chirac predao je u subotu navečer kineskom kolegi Huu Jintau "popis slučajeva" političkih zatočenika, izvijestio je u nedjelju službeni predstavnik predsjednikova ureda Jerome Bonnafont.

Popis koji je Chirac predao u duljem razgovoru s kineskim predsjednikom prvog dana svog državnog posjeta Kini obuhvaćao je "desetak imena", kazao je predstavnik, ne navodeći nikakve potankosti.

Podsjetio je da je francuski predsjednik htio izbjeći pozornost javnosti, što je, po njegovu mišljenju, jamstvo većeg uspjeha.

Organizacije za zaštitu ljudskih prava redovito optužuju komunistički režim u Pekingu zbog povrede medijskih sloboda i smrtnih kazna.

Prema njihovoj procjeni, stanje ljudskih prava u zemlji nije se popravilo unatoč pritisku Zapada za oslobađanje političkih zatočenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙