FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZADAR U ZNAKU GOTOVINE

ZAGREB, 20. listopada 2004. (Hina) - Zadarski trgovci su u srijeduskidali stotine plakata s likom generala Ante Gotovine, koji su bilipolijepljeni po izlozima prodavaonica u strogom središtu grada.
ZAGREB, 20. listopada 2004. (Hina) - Zadarski trgovci su u srijedu skidali stotine plakata s likom generala Ante Gotovine, koji su bili polijepljeni po izlozima prodavaonica u strogom središtu grada.

Plakatima s likom haškog bjegunca, za koje nije poznato tko ih je postavio, bile su prekrivene gotovo cijele površine izloga u Kalelargi, najpoznatijoj gradskoj ulici.

Trgovci su dobar dio prijepodneva teškom mukom s prodavaonica skidali dobro zalijepljene plakate, pa je novinar Hrvatske televizije u svom izvješću primijetio i kako je netko očito imao dovoljno vremena za neometanu izvedbu akcije.

Plakati su vjerojatno stavljeni tijekom noći na srijedu, no nitko nije vidio tko je i kada to učinio, iako je riječ o potezu dugom više stotina metara.

Plakate po gradskim izlozima Zadrani povezuju s tihom potporom generalu i njegovoj obitelji, osobito nakon najnovijih napisa u tjedniku Nacional da je pripremana otmica njegovo dvoje djece, kako bi ga se natjeralo na predaju.

No, to su samo spekulacije, smatraju i u zadarskoj policiji koja plakatiranje Zadra ne smatra svojim problemom. Policija neće ništa poduzimati jer nije zaprimila nikakvu prijavu. Pitanje gdje je policija bila noćas dok se grad plakatirao, ostalo je bez odgovora, izvijestio je HTV u srijedu navečer u Dnevniku.

Večernji list piše u broju od četvrtka da su školarci, prolazeći pokraj plakata, pjevušili: "Ante Gotovina, nitko ne zna gdje se skriva, Ante legenda je živa".

Neki lokalni oporbeni političari sumnjaju da je razlog postavljanja plakata to što se sjednica Gradskog vijeća Zadra nakon dužeg vremena održava bez slike generala Gotovine.

Zadarska gradonačelnica Ana Lovrin rekla je da ona, dolazeći na posao, nije vidjela lijepljenje plakata te da ne zna tko ih je mogao postaviti.

"Pa ne mislite valjda da je gradska uprava lijepila plakate!", rekla je gradonačelnica na novinarski upit jesu li ti plakati poruka gradskoj upravi zbog mogućeg skidanja slike i jumbo plakata generala Gotovine sa zadarskih bedema, piše Večernji.

Na Kalelargi se pak moglo čuti kako su plakati reakcija na izjavu premijera Ive Sanadera da Gotovina svoj problem treba riješiti u Haagu.

Zadarsko Gradsko vijeće, u kojem većinu ima HDZ, je odbilo u srijedu prijedlog SDP-a da se na dnevni red sjednice uvrsti rasprava o preimenovanju Ulice Mile Budaka u Ulicu Vlade Gotovca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙