FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Promicati hrvatski znak zaštite okoliša - "Prijatelj okoliša"

ZAGREB, 20. listopada 2004. (Hina) - "Prijatelj okoliša", hrvatski znakzaštite okoliša nije prepoznat u javnosti pa će Ministarstvo zaštiteokoliša, prostornog uređenja i graditeljstva potaknuti promidžbenukampanju, rekla je danas državna tajnica za zaštitu okoliša VišnjaJelić Mueck na okruglom stolu o tom znaku.
ZAGREB, 20. listopada 2004. (Hina) - "Prijatelj okoliša", hrvatski znak zaštite okoliša nije prepoznat u javnosti pa će Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva potaknuti promidžbenu kampanju, rekla je danas državna tajnica za zaštitu okoliša Višnja Jelić Mueck na okruglom stolu o tom znaku.

Znak "Prijatelj okoliša" ustanovljen je 1993., prikazuje stiliziranu pticu i ribu, a ove godine nosi ga 14 proizvoda. Dodjeljuje se najduže na tri godine, nakon čega se proizvod ponovno testira i utvrđuje odgovara li kriterijima, rekla je Jelić Mueck.

Okruglim stolom i nizom drugih aktivnosti Ministarstvo se pridružuje zemljama Europske Unije koje od 18. do 24. listopada provode javnu kampanju europskog znaka zaštite okoliša "European Flower".

Jelić Mueck najavila je širu kampanju promidžbe hrvatskog znaka među proizvođačima i potrošačima.

Proizvođači u dodjeli znaka sudjeluju dragovoljno, želeći pokazati što su učinili u smanjenju onečišćenja okoliša, a znak je i putokaz potrošaču da je proizvod koji ga ima manje štetan za okoliš u odnosu na sličan proizvod.

Znak se ne dodjeljuje prehrambenim i farmaceutskim proizvodima, te onima koji su štetni za zdravlje čovjeka i okoliš.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙