FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvara se Poslijediplomski Studij o upravljanju okolišem

ZAGREB, 6. listopada 2004. (Hina) - Na zagrebačkom Sveučilištu uponedjeljak,11. listopada, bit će otvoren Poslijediplomski studij oupravljanju okolišem u Hrvatskoj, izvijestilo je danas Sveučilište uZagrebu.
ZAGREB, 6. listopada 2004. (Hina) - Na zagrebačkom Sveučilištu u ponedjeljak,11. listopada, bit će otvoren Poslijediplomski studij o upravljanju okolišem u Hrvatskoj, izvijestilo je danas Sveučilište u Zagrebu.

Riječ je o prvome međunarodnom, interdisciplinarnom poslijediplomskom studiju o upravljanju okolišem u Hrvatskoj i u široj regiji te će omogućiti polaznicima različitih profila, od društvenih preko prirodnih i tehničkih znanosti, stjecanje znanja i vještina iz područja upravljanja okolišem.

Poslijediplomski studij upravljanja okolišem zajednički su pokrenuli Sveučilište u Zagrebu, Institut "Ruđera Boškovića" i Američka gospodarska komora u Hrvatskoj, uz potporu Ministarstva zaštite okoliša, graditeljstva i prostornog uređenja.

Studij će obrazovati magistre i doktore znanosti koji će stečena znanja moći primijeniti u gospodarstvu, Vladinim i nevladinim udrugama, te kao nezavisni savjetodavci, ističe se u priopćenju Sveučilišta.

Svaki od poslijediplomskih predmeta izvodit će najmanje dva profesora - po jedan iz Hrvatske i inozemstva, što će uz gostujuće stručnjake pridonijeti kvaliteti studija te omogućiti polaznicima pristup najnovijim profesionalnim i znanstvenim rezultatima u području upravljanja okolišem.

Nastava na engleskom jeziku održavat će se u Dubrovniku u Centru za napredna akademska istraživanja (CAAS) Međunarodnoga sveučilišnog centra (IUC) Sveučilišta u Zagrebu.

U budućnosti taj studij trebao bi prerasti u centar za izobrazbu kadrova (ekomenadžera) u području upravljanja okolišem u najširem smislu, ne samo u Hrvatskoj nego i u susjednim zemljama, posebno jugoistočne Europe.

U priopćenju se podsjeća da će Hrvatska - kako bi ispunila kriterije za pridruživanje Europskoj uniji, prema procjenama Svjetske banke - u slijedećih 3 do 5 godina biti prisiljena angažirati između 7 i 10 milijardi američkih dolara. Također nakon što zadovolji propise i standarde EU, Hrvastka će godišnje i dalje izdvajati oko jedan posto svog BNP-a.

Upravo zato obrazovanje kadrova u upravljanju okolišem na najvišoj znanstvenoj razini neophodno je i predstavlja investiciju za budućnost, navodi se u priopćenju.

Svečanost otvaranja Poslijediplomskog Studija o upravljanju okolišem održat će se 11. listopada, u Auli Sveučiliušta u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙