FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tjedan europskog znaka zaštite okoliša u Hrvatskoj

ZAGREB, 19. listopada 2004. (Hina) - Hrvatska se pridružujeobilježavanju Tjedna europskog znaka zaštite okoliša "European Flower"predstavljanjem svog znaka zaštite okoliša 'Prijatelj okoliša', kojije uspostavljen 1993., priopćilo je danas Ministarstvo zaštiteokoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.
ZAGREB, 19. listopada 2004. (Hina) - Hrvatska se pridružuje obilježavanju Tjedna europskog znaka zaštite okoliša "European Flower" predstavljanjem svog znaka zaštite okoliša 'Prijatelj okoliša', koji je uspostavljen 1993., priopćilo je danas Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Zemlje Europske unije u tjednu od 18. do 24. listopada provode javnu kampanju europskog znaka zaštite okoliša "European Flower", ističe se u priopćenju.

Dodaje se da će Ministarstvo u okviru tog tjedna 20. listopada u Zagrebu organizirati okrugli stol na kojemu će, među ostalima, o ciljevima i perspektivama znaka govoriti državna tajnica za zaštitu okoliša Višnja Jelić Mueck.

Sustav dodjele znaka zaštite okoliša, kojim se pokazuje pozitivan odnos nekog proizvoda prema okolišu, Hrvatska je uspostavila 1993., a proizvođači u dodjeli znaka sudjeluju dragovoljno, želeći pokazati sve što su učinili za smanjenje onečišćenja okoliša, utroška sirovina i energije, navodi se u priopćenju Ministarstva.

Znak je putokaz i potrošaču da u odnosu na zaštitu okoliša napravi najbolji izbor, te da se snađe među različitim promidžbenim tvrdnjama od kojih su mnoge proizvoljne, nestručne ili netočne.

Znak 'Prijatelj okoliša' ove godine koristi 14 hrvatskih proizvoda i može se koristiti najduže tri godine. Tim se znakom potrošaču jamči da je taj proizvod uistinu manje štetan za okoliš u usporedbi sa srodnim ili sličnim proizvodima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙