FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VW više neće proizvoditi SEAT Ibizu u Slovačkoj

WOLFSBURG, 20. listopada 2004. (Hina/Dpa) - Najveći europski proizvođačautomobila Volkswagen (VW) objavio je da više neće proizvoditiautomobile SEAT Ibiza u svojoj tvornici u slovačkom glavnom gradu,Bratislavi.
WOLFSBURG, 20. listopada 2004. (Hina/Dpa) - Najveći europski proizvođač automobila Volkswagen (VW) objavio je da više neće proizvoditi automobile SEAT Ibiza u svojoj tvornici u slovačkom glavnom gradu, Bratislavi.

Umjesto toga, od lipnja iduće godine sve Ibize sklapat će u SEAT-ovoj tvornici u Martorellu, u predgrađu Barcelone. SEAT je brand grupacije VW već posljednjih 18 godina. Trenutno oko 10 posto automobila Ibiza dolazi s proizvodne trake u Bratislavi.

Takav potez slijedi nakon koncesija španjolskih sindikata toj automobilskoj grupi sa sjedištem u Wolfsburgu. Proizvodnja pojedinih modela preseljena je u Bratislavu prošle godine nakon što su sindikati odbili odbaciti stroge rasporede vremena.

Volkswagen je kazao da kolektivni ugovor o radu, potpisan u svibnju, dopušta veću fleksibilnost u radnim satima, a poboljšani uvjeti proizvodnje u SEAT-u uvjerili su ih da vrate proizvodnju u tvornicu u Martorellu. U 2003. SEAT je proizveo više od 220.000 automobila Ibiza.

Glasnogovornica VW-a kazala je da tvornica u Bratislavi neće trpjeti negativne učinke budući će biti iskorištena do punih kapaciteta za proizvodnju drugih modela uključujući Volkswagen Touareg SUV.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙