FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Švedski Electrolux bilježi pad zarade

STOCKHOLM, 20. listopada 2004. (Hina/dpa) - Proizvođač kućanskihaparata, švedski Electrolux, objavio je da je u prvih devet mjeseciove godine zabilježio 33-postotni pad zarade.
STOCKHOLM, 20. listopada 2004. (Hina/dpa) - Proizvođač kućanskih aparata, švedski Electrolux, objavio je da je u prvih devet mjeseci ove godine zabilježio 33-postotni pad zarade.

Tvrtka je ostvarila dobit od 2,42 milijarde kruna (334 milijuna dolara) u razdoblju od siječnja do rujna ove godine, prema 3,62 milijarde kruna u istom razdoblju prošle godine.

Dobit je u trećem tromjesečju pala za 11 posto, na 677 milijuna kruna (93,4 milijuna dolara) u usporedbi s istim periodom u 2003.

Tvrtka koja je nedavno upozorila da će zarada u 2004. pasti uglavnom zbog porasta cijene čelika i ostalih sirovina napomenula je da očekuje "znatno nižu" operativnu dobit za cijelu godinu.

Prodaja u trećem tromjesečju pala je u zapadnoj Europi, posebno u Njemačkoj, dok je u istočnoj Europi lagano porasla. Porast prodaje zabilježen je i u SAD-u i u Indiji, ali su dobitci dijelom anulirani višim cijenama sirovina i dijelova, istaknuli su u Electrolux-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙