FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U HGK predstavljen arbitražni sud Međunarodne trgovačke komore

ZAGREB, 20. listopada 2004. (Hina) - Hrvatski nacionalni odborMeđunarodne trgovačke komore (ICC Hrvatska) održao je danas uHrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) skup na kojem je predstavljen radMeđunarodnog arbitražnog suda Međunarodne trgovačke komore (MTK).
ZAGREB, 20. listopada 2004. (Hina) - Hrvatski nacionalni odbor Međunarodne trgovačke komore (ICC Hrvatska) održao je danas u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) skup na kojem je predstavljen rad Međunarodnog arbitražnog suda Međunarodne trgovačke komore (MTK).

Hrvatska u Međunarodnom arbitražnom sudu MTK ima predstavnika od siječnja ove godine, no i do tada je određeni broj hrvatskih stručnjaka za međunarodnu trgovačku arbitražu sudjelovao u radu arbitražnih sudova bilo kao koarbitri ili u svojstvu predsjednika arbitražnih vijeća.

Kazao je to otvarajući ovaj skup predstavnik ICC Hrvatska na Međunarodnom arbitražnom sudu MTK i profesor na Pravnom fakultetu u Rijeci Petar Šarčević, koji je dodao da to sudište zaprima čak oko 600 predmeta iz cijelog svijeta.

Tako je tijekom 2003. godine sudište zaprimilo 580 novih zahtjeva, koji su se odnosili na 1.584 stranke iz 123 zemlje svijeta, a 988 arbitara bili su državljani 69 zemalja. Vrijednost sporova u više od polovice slučajeva bila je veća od milijun američkih dolara, a u 25 posto sporova vrijednost je prelazila i 10 milijuna dolara, rekao je Šarčević.

Na današnjem su skupu, na kojem je sudjelovalo 80-ak predstavnika odvjetničkih ureda, banaka te gotovo svih sektora gospodarstva, predstavljene i mogućnosti rješavanje arbitražom sporova iz tržišnog natjecanja, zatim rad Centra za ekspertize MTK, kao i njihovi odbori za sporove.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙