FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska po korumpiranosti na 67. mjestu između 146 zemalja (kraća)

ZAGREB, 20. listopada 2004. (Hina) - Percepcija korupcije u Hrvatskojlošija je nego prošle godine, a s ocjenom 3,5 Hrvatska dijeli 67.mjesto između 146 zemalja obuhvaćenih ovogodišnjim istraživanjemTransparency Internationala (TI), objavila je danas ta međunarodnaorganizacija za suzbijanje korupcije.
ZAGREB, 20. listopada 2004. (Hina) - Percepcija korupcije u Hrvatskoj lošija je nego prošle godine, a s ocjenom 3,5 Hrvatska dijeli 67. mjesto između 146 zemalja obuhvaćenih ovogodišnjim istraživanjem Transparency Internationala (TI), objavila je danas ta međunarodna organizacija za suzbijanje korupcije.

U prošlogodišnjem istraživanju provedenom u 133 zemlje Hrvatska je s ocjenom 3,7 zauzela 59. mjesto, kao i godinu ranije.

"Situacija nije dobra. Hrvatska počinje gubiti bitku s korupcijom", kazao je na današnjem predstavljanju rezultata istraživanja u Zagrebu predsjednik hrvatskog ogranka TI Zorislav Antun Petrović. Pojasnio je da razlog za zabrinutost ne leži samo u ocjeni koja je neznatno lošija nego lani, već u četverogodišnjem trendu pada. U Hrvatskoj se istraživanje provodi od 1999., a u 2000. ocjena je s 2,7 porasla na 3,9.

Prema istraživanju, Hrvatska 67. mjesto dijeli s Peruom, Poljskom i Šri Lankom.

Rezultate istraživanja Indeksa percepcije korupcije za 2004. danas su objavile sve nacionalne organizacije TI-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙