FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Treća međunarodna Konferencija o poslovnim procesima

ZAGREB, 20. listopada 2004. (Hina) - Hrvatska Vlada posebnu će pažnjuposvetiti prilagodbi državne uprave europskim standardima, a jedan odciljeva je i razvijanje sustava u kojem će državna uprava bitigenerator razvoja gospodarstva, a ne instrument vlasti.
ZAGREB, 20. listopada 2004. (Hina) - Hrvatska Vlada posebnu će pažnju posvetiti prilagodbi državne uprave europskim standardima, a jedan od ciljeva je i razvijanje sustava u kojem će državna uprava biti generator razvoja gospodarstva, a ne instrument vlasti.

Rekao je to državni tajnik Središnjeg državnog ureda za upravu Antun Palarić otvarajući današnju treću međunarodnu konferenciju o poslovnim procesima "Business Process Conference 2004".

Organizator konferencije je tvrtka InfoDom, a suorganizatori zagrebački Ekonomski fakultet i Fakultet organizacije i informatike Varaždin.

Palarić je podsjetio na nedavnu odluku Vlade o pokretanju "One Stop Shop" agencije pri Financijskoj agenciji koja će pomoći poduzetnicima da sve potrebno za pokretanje posla obave na jednom mjestu. Time će, dodao je, biti uklonjena birokratske prepreke prema poduzetnicima, te mogućnosti korupcije i mita. Također, "One Stop Shop" je i jedan je od projekta koji treba pridonijeti i povećanju konkurentnosti Hrvatske.

Profesor varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike Slavko Vidović istaknuo je kako nema povećanja konkurentnosti ukoliko raste samo jedna tvrtka. Za povećanje konkurentnosti, kazao je, nužno je povezivanje cjelokupnog gospodarstva, a važnu ulogu u tom smislu treba imati partnerstvo državne uprave, gospodarstva i znanosti.

Danas, prvoga dana konferencije posebni će se naglasci dati temama kao što su upravljanje poslovnim procesima u gospodarstvu (e-Poslovanje), modernizaciji i poslovnim procesima u državnoj upravi, metodama i alatima za modeliranje i mjerenje uspješnosti poslovnih procesa te povezivanju u elektroničkom poslovanju.

Sutra, drugog dana konferencije bit će održano niz radionica na kojima će se kroz slučajeve iz prakse moći saznati više o trendovima s područja poslovnih procesa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙