FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

sindikat zaštitara i čuvara traži kolektivni ugovor

ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Sindikat hrvatskih zaštitara ičuvara, učlanjen u Udrugu radničkih sindikata (URSH), uputio jeHrvatskoj udruzi poslodavaca prijedlog Kolektivnog ugovora (KU) zazaštitare i čuvare te zatražio da u roku osam dana imenujepregovarački odbor, izvijestio je na današnjoj konferenciji zanovinare predsjednik sindikata Milan Marić.
ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Sindikat hrvatskih zaštitara i čuvara, učlanjen u Udrugu radničkih sindikata (URSH), uputio je Hrvatskoj udruzi poslodavaca prijedlog Kolektivnog ugovora (KU) za zaštitare i čuvare te zatražio da u roku osam dana imenuje pregovarački odbor, izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik sindikata Milan Marić.

Pozvao je ostale sindikate u zaštitarskoj djelatnosti da se pridruže kako bi 15 tisuća zaposlenih, koji rade u 165 zaštitarskih tvrtki, konačno dobilo KU i tako reguliralo svoj radno-socijalni status.

Predsjednik URSH-a Boris Kunst ocijenio je da u zaštitarskoj djelatnosti vlada tiranija, zaposleni u mnogim tvrtkama rade u nemogućim uvjetima, dok se u nekima i plaće isplaćuju na crno.

U prijedlogu KU-a sindikat traži povećanje plaće za 50 posto. Budući da sadašnja prosječna plaća iznosi 2.200 kuna, to bi značilo povećanje satnice sa sadašnjih 10 na 15 kuna.

Uz to sindikat traži 40 satni radni tjedan i dodatke za rad noću od 40 posto, za prekovremeni rad i rad blagdanom 50 posto te za rad nedjeljom 35 posto, isplatu božićnice od barem 500 kuna, pravo na jubilarnu nagradu, naknadu troškova prijevoza te otpremninu u visini tri neto plaće.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙